Cımbız tırnak makası uçağa alınır mı?
Uçağa çakı, tırnak makası, iğne gibi keskin veya sivri uçlu nesnelerin alınması yasaktır.
Cımbız kabini alınır mı?
Yanıcı, kesici ve delici aletler: Bu tür eşyaların uçakta tehlike oluşturması nedeniyle el bagajında taşınmasına izin verilmez. Makas, cımbız ve tırnak makası gibi eşyaların taşınmasında havayollarının kendi düzenlemelerine bağlı olarak farklılıklar görülebilir.
Kabin bagajına ne alınmıyor?
Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.
Uçakta valizde neler yasak?
Uçağın bagajında aşağıdaki maddelerin taşınması yasaktır: Yanıcı, aşındırıcı, patlayıcı maddeler, zehirli, radyoaktif ve oksitleyici maddeler, yasaklı maddeler, tıbbi oksijen tüpleri, manyetik nesneler, cıva içeren termometreler, lityum içeren piller ve güvenlik çantaları uçağa alınmaz.
Uçak altı bagajına deodorant alınır mı?
El bagajında bulundurulması yasak olan maddeler nelerdir? Parfüm, deodorant ve kontakt lens solüsyonu gibi yasaklı sıvı maddeleri, 100 ml’den az kapasiteli orijinal ambalajlarında kabinde taşıyamazsınız.
Check-in bagajına ne alınmaz?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
10000 mah powerbank uçağa alınır mı?
100 Wh’ye kadar olan lityum iyon piller, cihazda olmaları koşuluyla el bagajında ve teslim edilen bagajda taşınabilir. 100 Wh ile 160 Wh arasındaki kapasite maksimum. 2 yedek pil yalnızca el bagajında taşınabilir ve paketlenebilir. Teslim edilen bagajda taşınamaz. 160 Wh’den fazla kapasiteye sahip piller taşınamaz.
Kabin bagajı 8 kiloyu geçerse ne olur?
Özetlemek gerekirse, havayolları genellikle uçakta 8 kg’a kadar el bagajı kabul eder. Bu, bagajınız 8 kilodan fazlaysa, uçağın el bagajı kontuarında teslim etmeniz gerekebileceği anlamına gelir.
Uçakla giderken valize neler konulmaz?
Uçakta bulundurulması yasak olan şeyler:Keskin nesneler.Spor malzemeleri.Kişisel savunma ekipmanları.Jel mumlar.Alkollü içecekler.Yanıcı maddeler.Patlayıcı maddeler.Kimyasal maddeler.
Kabin bagajına jilet sokulur mu?
Bazı eşyaların seyahat yönetmeliklerinde farklı izinleri vardır. Örneğin; tıraş bıçağı, düz tıraş bıçağı veya bız gibi eşyalar el bagajınızda bulundurulamaz. Bu eşyaları yalnızca kayıtlı bagajınızda taşıyabilirsiniz. Uçağa alınmasına izin verilmeyen eşyaların listesini kontrol ederek bagajınızı buna göre hazırlayabilirsiniz.
Şarj aleti kabin bagajında taşınır mı?
Boş veya yedek piller, taşınabilir şarj cihazları, elektronik sigaralar, elektronik pipo veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca el bagajında taşınabilir ve kayıtlı bagajda taşınmasına izin verilmez.
Kabin boy valize ne konulmaz?
Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı maddeler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya doktor raporu olmayan ilaçlar el bagajında taşınamaz.
Uçağa parfüm alınıyor mu?
Uçağa bindiğinizde el bagajınızda/çantanızda, her biri maksimum 100 mililitre kapasiteli 1 litrelik fermuarlı poşette sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. Fermuarlı poşet olarak, fermuarlı bir 1 litrelik soğutucu çanta (yaklaşık 20 cm x 20 cm) kullanabilirsiniz.
Makas uçağa alınır mı?
Uçağa kesici, delici, yanıcı, aşındırıcı ve ezici cisimlerin hiçbir sebeple alınması yasaktır.
Uçağa hangi makyaj malzemeleri alınmaz?
Uçakta yasaklı maddeler listesinde makyaj malzemeleri yer almıyor. Uçakta sadece sıvı makyaj kısıtlaması var, bu yüzden fondöten, maskara, eyeliner, sıvı aydınlatıcı ve sıvı rujları yanınızda getirirken dikkatli olun.
El bagajında çıkolata yasak mı?
Peki, uçuş sırasında yemek için el bagajınıza yiyecek koymanıza izin veriliyor mu? Evet. Uçakta yemek için yanınızda katı yiyecek götürebilirsiniz. El bagajınızda bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş ve özel diyet yemekleri gibi yiyecekleri taşıyabilir ve yiyebilirsiniz.