İçeriğe geç

Bîcân Ne Demek

Berit ne demek kökeni?

Berit: İngilizcede “ahit” anlamına gelir. Arapça berat kelimesinin İbranice berit kelimesinden türediği iddia edilir. Yahudilerin kutsal kitabı olan Tevrat’a göre, Tanrı çeşitli zamanlarda insanlarla ahitler yapmış, yani onlara değer vermiştir.

Cibin ne demek TDK?

[1] (Hayvan bilimi, böcekler) sinek, sivrisinek.

Behîc ne demek?

Arapça kökenli olan bu isim şefkat ve nazik tavırla ilişkilendirilir. Behiç isminin diğer anlamları: kalabalık, topluluk, güzel, parlak. Neşeli ve yardımsever anlamı ile Behiç ismi genellikle olumlu kişilik özelliklerine sahip kişiler için tercih edilebilir.

Bıhın ne demek?

(ﺑﻬﻴﻦ) sıf. (Pers. bih “iyi” ve -in eki bihіn > behіn) Çok iyi, çok beğenilen: Bana bihin / Şâyeste vü dilnişin gibi görünen her şey göründü (Ziyâ Paşa). Farklı olan ise Bihîni / Ruhların en güçlüsü Dil-Nişîni’dir (Abdülhak Hâmit).

Berit kuranda geçiyor mu?

Birçok kişi, Kuran’da doğrudan geçmeyen bu ismin yasaklı isimler listesinde olmamasından dolayı rahatlamıştır. Berit ismi olumlu bir anlam taşıdığı için birçok kişi bu ismi bebeklerine vermektedir.

Berit ne demek hangi dil?

B’nai B’rith (“İttifakın Oğulları”) (/bəneɪ ‘brɪθ/; İbranice: בני ברית‎) dünyadaki en eski Yahudi ibadet örgütüdür.

Cibin hangi dil?

Eski Türkçe çıbun “sinek” sözcüğünden, Türkçe-Türkçe +lIk ekiyle türemiştir.

Arapça Cibin ne demek?

Cibin kelimesi sinek anlamına gelir. Gerçek anlamı bilinen ve belirtilen anlamının dışında kullanılmayan bir sözcük türüdür.

Bir Cındık ne demek?

cındık: Azıcık, çok az, çok küçük. slime/chiymuk: çatal.

Bıhtı ne demek?

Beyin pıhtısı olarak bilinen durum, bir kan pıhtısının vücudun herhangi bir yerinde kan dolaşımı yoluyla seyahat edip beyne ulaşması ve beyin damarlarının tıkanmasına neden olmasıyla oluşur. Beyindeki kan pıhtısı aynı zamanda felç olarak da bilinir.

Behice Kürtçe ne demek?

Mutlu, güzel, güler yüzlü ve tatlı.

Behime ne demek?

(ﺑﻬﻴﻤﻪ) i. (Ar. behîme) Dört ayaklı hayvan: Eh, böyle başsız bir vücut behîme’den (Ahmed Vefik Paşa) daha kötüdür.

Bılik ne demek?

İsim. [2] Nişan, damga.

Bıngıl nedir TDK?

Fontanelle kelimesinin ilk anlamı kiloludur. Genellikle halk arasında bebeklerden bahsederken kullanılan bu kelimenin fiil hali “bingıldamak” şeklinde yazılır.

Bıome ne demek?

Biyom (/ˈbaɪ.oʊm/), belirli bir iklime, belirli bir bitki örtüsüne ve belirli bir yaban hayatına sahip belirgin bir coğrafi bölgedir. Fiziksel ortamına ve bölgesel iklime yanıt olarak oluşan biyolojik bir topluluktan oluşur. Biyom (/ˈbaɪ.oʊm/), belirli bir iklime, belirli bir bitki örtüsüne ve belirli bir yaban hayatına sahip belirgin bir coğrafi bölgedir. Fiziksel ortamına ve bölgesel iklime yanıt olarak oluşan biyolojik bir topluluktan oluşur.

Berit ne demek tarih?

Berid, ilk olarak eski İran devletleri tarafından kullanılan ve daha sonra Abbasiler ve Selçuklu devletlerinde yaygın olarak kullanılan posta sistemi. Ülkenin farklı bölgelerindeki olaylar hakkında Sultan’ı bilgilendirmek için beridler aracılığıyla mesajlar gönderilirdi. Berid’i gönderen kişiye Sahib-i Berid denirdi.

Beria ne demek kökeni?

(ﺑﺮﻳﻌﻪ) sıfat ve i. (ar. berī’at “güzellik bakımından üstün olmak”) (Bir kadın) Güzellik, olgunluk ve zekâ bakımından akranlarından üstün olan [Ayrıca kadın ismi olarak da kullanılır].

Berith ne demek?

İncil’e göre, Ba’al Berith (İbranice: בעל ברית, lit. “Antlaşmanın Ba’ali’si”) ve El Berith (İbranice: אל ברית, lit. “Antlaşmanın Tanrısı”), eski Kenan’daki Şekem’de tapınılanlardan bir veya daha fazlasıdır. İncil’deki Ba’al Berith (İbranice: בעל ברית, lit. “Antlaşmanın Ba’ali’si”) ve El Berith (İbranice: אל ברית, lit. “Antlaşmanın Tanrısı”), eski Kenan’daki Şekem’de doğmuştur. Bir veya daha fazla tapınılan tanrının unvanıdır.

Divan ı Berit ne demek?

Dîvânü’l-berîd veya Harâit adı verilen teşkilatın başındaki kişiye ise sâhib-i berîd veya harâitî denilmekteydi. Özellikle Hârûnürreşîd’in halife olmasından sonra teşkilatın Emeviler dönemi seviyesine çıkarılması için çalışmalar yapılmış ve bu iş Yahyâ b.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir